1. semifinále - z pekla do neba a zase naspäť

26.04.2009 22:23

Vyrovnaná bilancia po základnej časti (2:2 na zápasy) dávala tušiť, že súboj s Podhradím bude napínavý a budú ho rozhodovať detaily. Tušenie sa napokon do bodky splnilo hoci, po druhej tretine to vyzeralo úplne inak. Ale poďme poporiadku.

Prvá tretina sa začala z oboch strán svižne. Ako prvé sa ujalo vedenia Podhradie, no dlho sa netešilo, ba naopak, rýchle dva góly nás posadili do sedla a tretím sme súperovi odskočili na rozdiel 2 gólov. Podhradie ale zbrane nezložilo a zatlačilo nás do defenzívy. Z tlaku, ktorý si vyprodukovalo, nakoniec vyťažilo jeden gól, po rýchlom brejku a presnom zakončení. Zo zovretia súpera nás vytrhla až siréna oznamujúca koniec prvej tretiny.

Katastrofa sa však odohrala v tretine druhej. Hneď v úvode sme síce skórovali, no rozhodca na prekvapenie všetkých gól neuznal pre údajnú hru vysokou hokejkou. Dovtedy dobre namazaný stroj sa zadrhol a súper nám strieľal jeden gól za druhým. Treba dodať, že takmer všetky po našich hrubých individuálnych chybách. Nestáva sa nám často, aby sme nedokázali streliť aspoň jeden gól v tretine, no tentoraz sme to dokázali. Strelecký účet Podhradia v prostrednej časti hry sa zastavil na čísle 5. Na konci tretiny tak svietil na ukazovateli skóre takmer beznádejný výsledok 7:3.

Aj florbalová loptička je ale guľatá a tak po bojovej porade v šatni vstúpilo do tretej tretiny v našich dresoch úplne iné mužstvo. Z úvodného tlaku sme dokázali dvoma gólmi znížiť na 7:5 a ďalší gól visel na vlásku. Prišiel však do našej siete a opäť bol rozdiel trojgólový. Ani to nás však nezabrzdilo a opäť sme stiahli gólom rozdiel na dva góly. Potom však opäť udrelo Podhradie keď bezpečne premenilo nariadené trestné strieľanie a keďže do konca ostávalo niečo málo cez 5 minút zdalo sa, že je rozhodnuté. Ale ten kto si to myslel sa veľmi mýlil, o necelé tri minúty bol rozdiel už len jednogólový a náš tlak narastal. Napokon sme sa minútu pred koncom rozhodli hrať poweplay a vrhnúť všetky sily do útoku. Vykúpenie prišlo v čase 59:32, keď sme vsietili 9 gól a dokázali dotiahnuť zápas do predĺženia.

V ňom už obe mužstvá hrali vabank a napokon sa šťastie obrátilo na chalanov z Podhradia, keď počas presilovky, po peknej individuálnej akcii ukončili naše zmŕtvychvstanie. Napriek prehre sa však nemáme za čo hanbiť. A hoci sme prehrali bitku, urobíme všetko preto, aby napokon dopadla vojna úspešne pre nás. O týždeň nás čaká ďalší boj....

1.FBC ROZKVET - FBC PODHRADIE 9:10pp (3:2, 0:5, 6:2, 0:1)

Góly: I. Blaško 3, Mišík, 3, B. Hujo 2, Štefánik - Strhák 8, Macháč, Zboran

TM: Kopcík, Mišík, I. Blaško, P. Blaško 2 min - Potocký, Zboran 2 min.

 

FBC EAGLES PB - FBC GYMNÁZIUM 12:5 (6:1, 4:2, 2:2)

Góly: Ľ. Valient 5, Korbáš 3, M. Galko 2, P. Škrabko, Ragula - Motošický 3, Jurčišin 2

TM: Motošický 2 min. - Ľ. Valient, Kozánek, Ragula, Ľ. Galko 2 min.

Späť

Vyhľadávanie

(c) 2008 Všetky práva vyhradené.