V Púchove sme príjemne prekvapili

29.12.2008 09:02

Keďže florbalista je zdravý živočích, žijúci príkladným a a zdravým spôsobom života, rozhodol sa náš manšaft, že nadbytočné kilá nabrané počas vianočných sviatkov musia ísť rýchlo dolu. Ideálnou príležitosťou na to zbaviť sa nechutných tukových príživníkov, bol florbalový turnaj v Púchove - Winter Floorball Cup. Do Púchova spolu s nami cestovali aj chalani z FBC Eagles a Považská Bystrica teda mala v susednom meste až dvojnásobné zastúpenie. Že je rivalita oboch miest stále silná, sme sa mohli presvedčiť aj z nie príliš vrelého privítania z tribún.

1.FBC Rozkvet cestoval do Púchova v oklieštenej zostave, keď pre chorobu musel ostať doma Paľo Blaško a Marián Hrenák už skôr sľúbil účasť v inom tíme. Na poslednú chvíľu sa nám ale podarilo získať Miša Mišíka, ktorý sa prekvapujúco nezmestil do zostavy Eagles. Aj kvôli spomínaným absenciám sme nemali na turnaji veľké oči, naviac súperi ktorí proti nám stáli, boli oveľa skúsenejší, často aj výdatne posilnení hráčmi z extraligy a tak sme opäť išli hlavne zbierať skúsenosti.

Napokon sme však dokázali prekvapiť aj sami seba.

1. zápas: FBC Rozkvet - El Notorico 6:2 (2:2)

Hneď prvý súper bol pre nás veľkou neznámou, vedeli sme o ňom len to, že v Púchove sa drží v strede tabuľky a vie potrápiť aj súperov z prvých miest. Zápas bol vcelku svižný a súper sa pomerne rýchlo dokázal dostať do vedenia, našťastie netrvalo dlho a vyrovnali sme a vzápätí sme sa dostali do jednogólového vedenia my. Notorici však ešte do polčasu stihli vyrovnať a hneď po zmene strán nás na chvíľku nepríjemne pritlačili. My sme ale trpezlivo hrali našu defenzívnu hru a čakali na brejky. A vyplatilo sa. Búšiacemu súperovi sme dvakrát unikli a po zvýšení na 4:2 už súper psychicky odišiel. Demoralizovaným "notorikom" sme ešte pridali dva góly a mohli oslavovať víťazný vstup do turnaja.

2.zápas: FBC Rozkvet - FBC Kaliči 0:6 (0:4)

Späť na zem nás veľmi rýchlo vrátili Kaliči. Tím, ktorého sme sa podvedome báli asi najmenej, nás vyškolil ako neskúsených bažantov. To, že máme problémy s behavými súpermi sa tu ukázalo v celej svojej kráse. Napriek tomu to nemuselo byť tak. Prvých 5 minút bolo vyrovnaných a bolo jasné, že to bude zápas o prvom góle. Bohužiaľ ho dal veľmi šťastne súper a hneď vzápätí sme to zaklincovali vlastným gólom, ktorý nám úplne odpílil konár pod nohami. V pohode hrajúci Kaliči už potom zápas jednoznačne kontrolovali a strieľali nám jeden gól za druhým.

3.zápas FBC Rozkvet - Vé Té Jé 2:1 (1:1)

V zápase išlo o druhé miesto a zaujímavosťou bolo aj to, že obaja súperi mali na turnaji opačné výsledky. My sme porazili El Notorico a prehrali s Kaličmi, súper porazil Kaličov, no prehral s Notoricom. Favoritom stretnutia boli Trenčania, posilnení hráčmi z extraligového 1.FBC Trenčín. Opäť sme sa teda snažili hrať poctivo dozadu a vyrážať do brejkov. A táto taktika nám vyšla stopercentne. So súperom, na ktorého sme technicky v žiadnom prípade nemali sme sa nepúšťali do žiadnych streleckých pretekov, hra sa odohrávala viacmenej na našej polovici, ale aj tak sme z rýchlych protiútokov boli viac než nebezpeční. V druhom polčase za stavu 1:1 začal tlak Trenčanov narastať, no práve vtedy sa nám vydarila kontra a súperovi sme uštedrili knokaut. Trenčania potom vrhli všetky sily do útoku, posledné dve minúty trvali v reálnom čase asi 10 minút, kedy bola hra neustále prerušovaná, Vé Té Jé napokon aj odvolalo brankára, ale nič nepomohlo, gól nám už nestrelili a tak sme sa mohli radovať z celkom nečakaného druhého miesta v skupine.

Štvrťfinále FBC Rozkvet - FBC Bypass 2:7 (0:1, 2:3, 0:3)

Žreb nám v štvrťfinále prisúdil súpera, ktorému sa chceli všetci ostatní vyhnúť. Bypass síce skončil v základnej skupine až tretí, ale všetci, kto floorball na Považí aspoň trocha sledujú vedia, že je to tím, ktorý má vysokú kvalitu a momentálne vedie Púchovskú mestskú ligu. Naviac v jeho radoch stáli aj extraligové posily, ba dokonca aj jedna reprezentačná. Aj tak sme sa však nebáli a prvá tretina tomu jasne nasvedčovala, ked bola hra vyrovnaná a napriek jasnej technickej prevahe sa Bypassu nedarilo dostávať nás pod tlak. Inkasovaný gól nás v žiadnom prípade nezlomil a dokázali sme naň odpovedať hneď na začiatku druhej tretiny. Potom síce súper dvoma gólmi odskočil, ale my sme rýchlo reagovali znížením na 3:2. Súper potom trocha znervóznel a zdalo sa, že by sa nám mohlo podariť vyrovnať. Troška však zaúradovali rozhodcovia a miesto toho, aby sme vyrovnali, sme pár sekúnd pred  dostali kontroverzný gól, ktorý, dovolím si tvrdiť, nám zlomil väz. Nervózneho súpera naopak posadil na koňa a v tretej tretine to už bola z jeho pohľadu strelecká exhibícia s troma gólmi v našej sieti. Napriek tomu sme si mohli po zápase so súperom podať ruky so zdvihnutou hlavou.

Napriek záverečnej vysokej prehre však musíme turnaj hodnotiť ako veľmi úspešný. O dvoch víťazstvách sa nám pred ním ani len nesnívalo a pred turnajom by sme určite taký výsledok brali všetkými desiatimi. Po ňom síce ostal pocit, že keby sme v optimálnom zložení mohlo to byť ešte o kúsok lepšie, ale na keby sa ani vo floorbale nehrá a tak nám neostáva konštatovať nič iné len, že dieru do sveta sme síce neurobili, ale takú malú dierku sme v tom florbalovom svete nechali.

 

Späť

Vyhľadávanie

(c) 2008 Všetky práva vyhradené.